Yderligere information
Land | |
---|---|
Område | |
Producent/leverandør | |
Type | |
Druesort | |
Indhold | 75 cl. |
Land | |
---|---|
Område | |
Producent/leverandør | |
Type | |
Druesort | |
Indhold | 75 cl. |
Cantina Di Negrar var de første til dokumenterbart at lave (og sælge) Amarone. Legenden siger, at det skete ved en fejl, hvor kældermesteren glemte et fad med Recioto, som derfor fik lov til at gære helt ud. Mere officielt kan man fremvise en pakkeliste fra 1942 med Amarone og fra en samler har man købt egne Amaroner fra sidst i 1930-erne. At det er en Classico garanterer, at druerne er fra det oprindelige Valpolicella-område, som med årerne er området udvidet betragteligt for at følge med efterspørgslen. Bouqueten er intens med præg af modne bær, tørret frugt, mokka, kakao og bittersøde krydderier. Smagen er kraftfuld med fyldige frugtnuancer, bløde tanniner, krydderier og blide toner fra fadene. Skøn til det røde kød, lam og gris med kraftigt tilbehør.