Villa Sandi

Villa Sandi er en verdensberømt Prosecco-producent. De hører hjemme i den absolutte top kvalitetsskalaen og det er ikke uden grund, at de vælter sig i fremragnde  anmeldelser. Et slående eksempel  er Le Rivetta Prosecco DOCG, som har fået 3 glas i Gambero Rosso hele 12 gange. Den har også været  kåret til ”Italiens bedste mousserende vin” af Gambero Rosso. Et andet godt eksempel er  ”normale” Prosecco Il Fresco som 15 gange er kåret til ”Årets Prosecco” i det tyske brancheblad, Wein-wirtschaft.

Historien om Villa Sandi startede, da Mario Polegato købte nogle vinmarker i 1920erne og begyndte at lave og sælge vin. I 1970 købte Marios to sønner paladset Villa Sandi, som ligger mellem DOCG-området i Prosecco og DOC området for Montello og Colli Asolani-vine. I dag er det Mario Polegatos barnebarn, Giancarlo som står i spidsen. Giancarlo er stolt af at følge familiens vintraditioner og samtidigt står han forrest når det gælder innovation af Prosecco.

Paladset er et arkitektonisk  mesterværk som kan dateres helt tilbage i 1622, og det er her man har hovedkontor. Paladset ligger beskyttet  af bakkerne i Marca Trevigiana og rejser sig fra et frugtbart landskab, hvor marker og gårde gårde hylder den lokale historie. En levende scene, hvor natur og arkitektur er i total harmoni.

Bæredygtighed og biodiversitet

Villa Sandi har altid passet på miljøet og jordens sundhed. Det har været vigtigt for familien at respektere naturen hvilket afspejler sig  både i vinmarkerne og i vinkælderen.

Meget af Villa Sandis elektricitet laves uden udledning af CO2 fx fra et vandkraftværk på Brentella kanalen som løber gennem vingården. Vand fra Kanalen hjælper også med nedkøling af de store tanke.
En anden måde Villa Sandi laver CO2fri energi er med solpaneller, som de har haft siden 2012.

Villa Sandi er certificeret “biodiversitetsven” af firmaet af samme navn. En af måderne Villa Sandi hjælper biodiversiteten er med deres “insekthoteller”, som sikre gavnlige insekter et hjem i markerne og de omgivende skove. Villa Sandi har også bistader som også hjælper biodiversiteten.

 

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.