Siegbert Bimmerle

Siegbert Bimmerle er en fremragende producent fra det solrige vinområde Baden i Tyskland. Vinhuset ligger i byen Erlach, ca. 20 km syd fra Baden-Baden. Baden er et af de 13 kvalitetsvinområder i Tyskland.

Baden er det eneste af de tyske vinområder i vindyrkning-klimazone B, som er den samme klimazone som i f.eks. Alsace og Champagne.

Siegbert Bimmerle er 3. generation og arbejder sammen med hans sønner Benedikt og Jakob, som fortsætter i familiens fodspor. Siegbert overtog efter sin far i 1986 og siden da her firmaet vokset til næsten det firdobbelte. I dag råder familien over 2.700 hektar vinmarker og laver kun vin på druer fra egne marker. Dette gælder selvfølgelig også deres brand Baron von Maydell.

Selve vinhuset ligger i Ortenau, som er et af Badens 9 vinunderområder. Terroiret her er under stor indflydelse af Rhinen mod vest og af bjergkæden Black Forest mod Øst. Herimellem ligger vinmarkerne med god disponering for solen, som giver gennemsnitligt 1.700 timers solskin om året. De fleste af vinmarkerne ligger på stejle skranter og i ådale.

Familiens Riesling-druer gror typisk på jordbund, der er rig på granit og gnejs, som er med til at give vinene en mere mineralsk karakter.
Deres Pinot Noir-druer gror oftest i lavere højder, der er med til at give en mere frugtig karakter.

Siegbert Bimmerle og hans team står for alle led i produktionen, lige fra høst til aftapning. Druerne høstes i hånden i små kurve. Druerne vinificeres på små tanke, så man bedre kan kontrollere enkelte lots. Selve vingården er topmoderne og produktionsmetoderne er målrettet efter at udnytte druernes høje kvalitet bedst muligt.

 

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.