Romagnoli

Om vinhuset og markerne

Cantine Romagnoli ligger i Villò di Vigolzone, i Val Nure, omkring 20 kilometer syd fra Piacenza. Familien Romagnoli begyndte at dyrke vin i 1970erne og stræben efter kvalitet har bragt dem op blandt de bedste producenter i Emilia.

En af Cantine Romagnolis fordele, er deres typiske jord for området: Terre Rosse a Villò, som er delvist lerholdig, er rig på silt, sand og kalkholdig mergel.

Vingården er på omkring 50 hektar. Vinstokkene gror 190 til 230 meter over havet. I den lave del dyrkes der Pinot Noir og Chardonnay. I den høje del dyrkes Malvasia, Barbera, Croatina og Ortruga druer.

Både modtagelsen af druerne, vinificering og lagring sker i den smukke bygning, som er et klassisk eksempel på de landbrugsejendomme, der blev bygget i området i midten af det 19. århundrede. For at sikre sig mod oxidering, er området, hvor druerne kommer ind og presses temperaturkontrolleret. Vinene gæres primært på temperaturkontrollerede ståltanke. I den dybe kælder har man 200 barriques, til lagring af en række topvine som fx Michelangelo Caravaggio.

Alessandro Perini

I dag er Cantine Romagnoli ledet af Alessandro Perini, en mand med en ung sjæl, som er opmærksom på tradition.

Alessandro Perini siger (frit oversat): ”At lave vin er en passion, en livsfilosofi, uafbrudte drømme og forestillinger. Men det er ikke let, meget skal ofres. Naturen er vores rigdom, men også vores største frygt. De der laver vin, har altid deres øjne i luften, for at holde øje med himlen og for at lugte høstens dufte. De bedste vine er født på ”sats” med druerne, der hvert år fortæller om forskellige smagsnuancer og aromaer. For at lave vin, og frem for alt, sikre at din vin rejser verden rundt, skal man være konkret som jorden og kreativ som forårsluften. Det er derfor jeg tror, at det vigtigste indeni og bag hver enkelt etiket er mennesker. Dygtige hænder, der tager sig af alt fra vingården til flasken, fra vinklasen til vinen i glasset”.

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.