Nittnaus

Familien Nittnaus, der er blandt de bedste producenter i vinområdet Neusiedler See i Burgenland, har lavet vin i over 300 år. I dag er det brødrene Hans Micheal og Andreas, der står i spidsen. Vingården ligger i det nordlige Burgenland på østsiden af søen Neusiedler See, hvor deres vinmarker nyder godt af et unikt mikroklima.

Det er Hans Micheal, som er vinmager og har ansvar for stilen og kvaliteten af vinene. Mens Andreas står for salg og kommunikation. De begge arbejder sammen i vinmarkerne.

Bæredygtighed

Familien har længe arbejdet i respekt for miljøet og satset på at blive mere CO2-neutrale. Blandt andet ved selv at producere, en del af den energi der bruges i vineriet, med solceller og minimere brugen af sprøjtemidler. De bruger f.eks. aldrig nogen former for herbicider. Derfor har Nittnaus siden årgang 2015 været miljø-certificeret under Sustainable Austria.

De gøder med egen kompost til gavn for mikroorganismer, vitalitet og biodiversitet i vinmarkerne.

Der vokser grønne planter og vilde urter imellem rækkerne i vinmarkerne. Det er meget vigtigt, da det reducerer jorderosion og fremmer biodiversiteten.

Ried Kreuzkapelle

Ried Kreuzkapelle er et lille underområde på bare 2,17 kvadratkilometer uden for landsbyen Mônchhof i Burgenland. Markerne har sit eget mikroklima skabt af køligere temperaturer og mere vind end normalt for vinmarkerne i Neusiedler See området. Det giver op til 14 dage længere modningstid end normalt for vinmarkerne i området, hvilket har en positiv indflydelse på udviklingen af Grüner Veltliner-druens karakter.
Det er her de laver deres Grüner Veltliner Prestige, som i 2022 (årgang 2021) af Burgenland Wine Award blev kåret til 4. bedste Single Vineyard i Burgenland. Den blev nr. 1 når det alene gælder Grüner Veltliner. I det hele taget får brødrenes vine mange fornemme anmeldelser.

 

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.