Mar de Frades

Vinhuset og dets historie

Mar de Frades er det galiciske navn for starten af flodens Umias udmunding i Atlanterhavet. Det var her de gamle pilgrimme gik i land for at fortsætte deres rejse mod Santiago de Compostela.

Det var også her at Mar de Frades valgte i 1987 at lave en vinbodega inspireret af Atlanten. Målet var og er stadig, at lave vine der reflekterer havets og områdets personalitet og karakter.

Mar de Frades historie har altid løbet parallelt med appellationen D.O. Rías Baixas, som opstod de følgende år. Bodegaen var pionere i området. De repræsenterer de dybeste vintraditioner i Val do Salnés, hvorfra druen Albariño, som vinene laves på stammer.

I alt råder man over 60 hektar. Blandt andre den ikoniske Valiñas Estate i Val do Salnés. Valiñas Estate er et fremragende eksempel på det galiciske landskab. Vingårdens  7 hektar ligger på terrasser på sydsiden af Valiñas-bjerget.

Jorden er ekstremt fattig og består af nedbrudt granit og sand. Dette giver vinene deres mineralske karakter og det lave høsteudbytte er med til at give koncentration og den autentiske essens af Mar de Frades.

Vinmageren

Paula Fandiño er ønologen. Siden hun var ung, har hendes passion været i vin og i landbrug. Hun er uddannet som teknisk-landbrugsingeniør fra universitet Santiago de Compostela med speciale i vin avl og ønologi.

Under hendes ledelse er Mar de Frades blevet en af Spaniens reference-vinhuse, samt en af landets mest prestigiøse hvidvins-brands. Både vinene og hende selv har fået adskillige priser. Paula Fandiño blev i december 2016 kåret som en af de mest indflydelsesrige kvindelige ønologer i Spanien, af det prestigefyldte britiske magasin Drinks Business.

Området og vinmarkerne

Området er Val do Salnés i Galicien, som ligger i den nordvestlige del af Spanien. Vinmarkerne ligger på Valiñas-bjergets skråninger, der vender mod Umia-flodens udmunding i Atlanterhavet, som kaldes ría Arousa. Her nyder vinmarkene godt af den kølelige atlantiske brise. Brisen sikrer et køligere klima til stor gavn for Albariño-druen.

Mar de Frades har selv knap 60 hektar vinmarker i bedste områder: 30 hektar vinmarker mellem Val do Salnés og Ulla, 21 hektar på en ny grund i Val do Salnés og den ikoniske Valiñas Estate på 7,8 hektar i Val do Salnés. Der udover arbejder man tæt sammen med over 150 vinavlere i området.

 

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.