Louis Bouillot

Vinhuset Louis Bouillot er pioner når det gælder Crémant de Bourgogne, som er mousserende hvid og Rosé Bourgogne lavet efter samme principper som Champagne. Vinhuset har hovedsæde i Bourgognes Nuits-Saint-Georges og har 140 års ekspertise inden for produktionen af Crémant, som perfekt afspejler Bourgognes druesorter og terroir.

Fra 1877 til nu

I 1877 grundlagde Louis Bouillot sit vinhus i hjertet af Nuits-Saint-George. Han både producerede og handlede med lokale mousserende vin, som dengang gik under navnet ”Vieille Méthode Champenoise”, som betyder ”Den Gamle Champagnemetode”.

I 1943 fik Mousserende vine fra Bourgogne AOC-status under navnet Bourgogne Mousseux og i 1975 blev navnet ændret Crémant de Bourgogne.

1997 blev Louis Bouillot købt af den legendariske Jean Claude Boisset. Med store investeringer og med fuld fokus på kvalitet har huset sikret sin position som en af de bedste producenter af Crémant de Bourgogne.

Som en krølle på halen er det sågar Louis Bouillots tiptipoldebarn, Jean-Francois Curie, som er CEO for Jean Claude Boisset og gift med Jean Claude Boissets datter.

At kvaliteten er i top, bekræftes af mange fremragende anmeldelser. Fx har Grande Reserve Brut fået 2 ud af 3 stjerner i den anerkendte franske vin guide Guide Hacette 2024 som bland andet skrev: ”En universel Crémant til aperitif”.

Hvert år laver Wine Intelligence Vinitras© en undersøgelse indenfor mousserende vin på det franske marked. Undersøgelsen er delt i to. En for Champagne og en for andre mousserende vine. Baseret på de franske forbrugeres tilknytning, kendskab, anbefalinger og forbrug rangeres de enkelte brands. Louis Bouillot er 4 år i træk blevet nummer 1 i kategorien andre mousserende vine.

Vinmarkerne og vindruerne

Louis Bouillot bruger alle de fire tilladte druesorter: Chardonnay, Pinot Noir, Alicoté og Gamay til produktionen af deres Crémant de Bourgogne. De vigtigste er de to ædle druer Chardonnay og Pinot Noir.

Vinhuset har vinmarker i hele Bourgogne. At man råder over druer fra forskellige terroir giver mulighed for at skabe komplekse og harmoniske vine af høj klasse, som år efter år er af samme kvalitet og stil.

For at komplimentere deres egen høst har man langtidskontrakter/partnerskaber med kvalitetsorienterede vinbønder. Det giver adgang til flere højkvalitetsdruer fra flere forskellige terroir. For at sikre kvaliteten laver Louis Bouillot kvalitetskontrol og giver teknisk support og rådgivning i vinmarkerne.

 

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.