Le Ragose

Le Ragose er en Italiensk vinproducent fra Verona. Siden 1969 har Galli-familien altid fokuseret på produktionen af kvalitetsvine. Le Ragose ligger i den nordlige del af Verona, i byen Negrar, på det højeste punkt i Valpolicella Classico. Vingården består af 32 hektar, hvoraf 18 af dem er til vinmarker. Højden varierer fra 250 til 400 meter.

Druer og geografi

Le Ragose anvender pergola-systemet til produktionen af deres druer. Denne metode beskytter druerne mod sol, regn og storme. Den er derfor perfekt til produktion af deres lokale druesorter som Corvina, Corvinone og Rondinella.

Det dybere niveau af jorden i deres marker kaldes “Arenaria Eocenica”. Denne jord stammer fra den geologiske æra “Eocæn” og fungerer som en svamp, der holder fugtigheden i rødderne. Dette er en af ​​grundene til, at Le Ragose ikke har brug for kunstvanding. Under overfladen har de både brun- og rødler samt vulkansk jord, der er rig på mineraler.

Druerne plukkes i hånden, og i den første del af høsten udvælger de, de bedste druer til Amarone.

I Le Ragose er respekten for deres område, jord og tradition fundamentalt. De bruger deres traditionelle og lokale druesorter Corvina, Corvinone og Rondinella. De tilføjer også 10% af andre gamle lokale sorter såsom Molinara, Oseleta, Dindarella, Casetta, Spigamonti.

Le Ragoses historie

I 1969 købte Arnaldo Galli, ønolog, og hans kone Marta Le Ragose. De gik kvalitetsvejen fra starten og det var et must, at deres vine skulle laves således, at man udnyttede vingårdens perfekte beliggenhed og terroir til at lave bedst muligt vin og ikke mest mulig vin. Marta blev i løbet af få år en af de mest betydningsfulde personligheder i den italienske vinverden. Hun var en af grundlæggerne af organisationen “Women in wine”, og i 1990 blev hun valgt som “Wine producer of the World” i La Morra.

I dag fortsætter deres sønner Paolo, uddannet i Business Management, og Marco, uddannet i landbrug med speciale i ‘Mikrovinificering of lokale sorter’. Marco forsker og eksperimentere for altid at have vine af topkvalitet. Han er både ønolog og agronom hos Le Ragose.

Paolo har opkaldt sin datter efter moderen Marta. Hun er uddannet i ledelse og er den tredje generation af Le Ragose.

Paolo, Marco og Marta driver vingården som Arnaldo og Marta gjorde, ud fra filosofien kvalitet frem for kvantitet. De laver derfor nogle af de bedste vine i Valpolicella.

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.