Labouré-Roi

Det berømte Bourgognehus Labouré-Roi blev grundlagt helt tilbage i 1832. I 2016 blev det købt af den legendariske Jean-Claude Boisset. Det er et perfekt match. For han har tilført visioner og investeringer, så den fremragende vinmager Brigitte Putzu har optimale betingelser, for at skabe vine af høj klasse.

Brigitte Putzu laver fremragende vine fra flere af de prestigefyldte appellationer i Bourgogne. Men også vinene fra de mere ydmyge appellationer og vinene uden for Bourgogne laver hun med største respekt og omhu, så også her er kvaliteten helt i top.

Vinmager

Brigitte Putzu er ønolog og vinmager for Labouré-Roi. Hun er ekspert både, hvad dyrkningen af vinene og selve vinificeringen angår. Brigitte mener at lave vin er en holdindsats og hendes ekspertise både i markerne og i vinkælderen muliggør et tæt samarbejde med de ansvarlige for arbejdet i markerne og dem der i sidste ende laver vinen til gavn for kvaliteten.

Valg af fade er et nøgleelement for Brigitte Putzu. Hun udvælger selv fadene til “hendes” vine. På den måde sikrer hun sig, at fadenes størrelse, ristningsgraden og hvorfra egetræet stammer passer bedst muligt til de enkelte vine. Det er også hende som bestemmer, hvornår fadene skal skiftes.

 

Type

Land

Område

Producent / Leverandør

Druesort

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.