Domaine Tropez

Domaine Tropez ligger 4 til 5 kilometer fra den legendariske ferieby Saint-Tropez. Manden bag vinen er Grégoire Chaix, som også ejer ”Bar du Port” og restauranten ”Les Graniers” i Saint-Tropez. Han er en fremragende vinmager og gennem innovativitet og kvalitetsorienteret tilgang til både arbejde og selve vinproduktionen sikret domainet og dets vine store succes.

I jagten på kvalitet har Grégoire Chaix investeret stort i optimering af vinmarkerne og nyt vineri. Han er kendt for sin innovativitet. Et godt eksempel er den forfriskende vin-cocktail Ice Tropez.

Nøgleordet er kvalitet og at den er helt i top bekræftes fx af, at Rosé by the glas hos selveste Dior Des Lices i Saint-Tropez er fra Domainet. I det hele taget finder man Domaine Tropez på en række af de allerbedste restauranter i Saint-Tropez og omegn.

Terroir og høsten

Klimaet er middelhavsklima, som er stærkt påvirket af havet. Domainets vinmarker har typisk undergrund af af skifer, ler, kalksten og nogle gange også sand. Denne kombination af klima og terroir er med til at give vinene deres delikate og komplekse karakter.

Høsten sker ved lave temperaturer for at sikre den elegante frisked som også er karakteristisk for Domainets vine.

Historien

I 1930 købte Tropez Beraud, Grégoire Chiax bedstefar, familiens første parceller på udvalgte vinmarker omkring Saint-Tropes og i 1963 købte han  Bar du Port, som er en bar og restaurant i havnen i Saint-Tropez.

I 1996 grundlage Grégoire Domaine Tropez. Han opkaldte domainet efter sin bedstefar, hvis fornavn var Tropez. Tanken bag Domainet var og er tradition, modernitet og ekspertise.  I 2001 indviede man det nye vineri og i 2021 var man klar med egen tapelinje. Så man har kontrol over kvaliteten  lige fra arbejdet i vinmarkerne til aftapningen.

Ice Tropez

Ice Tropez, som Grégoire selv har udviklet, kom på markedet i 2005.  I dag er den er signaturcocktailen for Saint-Tropez.

 

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.