Cuperly

Cuperly er en fremragende uafhængig familieejet champagneproducent. Med sin historie, der med 8 generationer, som går helt tilbage til 1845, har Cuperly etableret sig som fanebærer for kvalitet og tradition.

Cuperly ligger i hjertet af Champagne i Montange de Reims i Grand Cru landsbyen Verzy, hvis vinmarker giver druer af enestående kvalitet. Udover markerne i Verzy har familien også Grand Cru marker i Verzenay og Mailly. Familiens jagt på kvalitet starter i vinmarkerne, som plejes efter alle kunstens regler. Det sker med den største respekt for miljøet.  Cuperly er High Environmental Value (HEV) og Viticulture Durable en Champagne (VDC) certificeret. Sidstnævnte er en bæredygtigheds-certificering, hvis mål er, at bevare vandressourcer, beskyttelse og forbedring af terroiret, sikre biodiversitet og bevarelse af landskabet.

Nøgleordet er kvalitet og Cuperlys portefølje omfatter en lang række Cuvéer, der hver især udtrykker regionens unikke terroir, historie og traditioner. Uanset om det er familiens elegante Blanc de Blanc eller deres rige og komplekse Vintage Cuvée, sikrer de fremragende vinmagere at alle Cuvéerne perfekt afspejler den tidløse og sofistikerede elegance, som Champagne er berømt for.

Et champagnehus med stolte traditioner og en ærefuld historie.

I 1845 grundlagde Charles Cuperly, La Maison Cuperly med intention om at huset skulle gå i arv gennem generationer og akkumulere viden og kundskab inden for champagneproduktion.

Han valgte at navngive huset alene efter sit efternavn og udlod, mod traditionen, sit fornavn for at understrege, at familien kommer foran enkeltpersoner. Dermed lagede kan kimen til den stærke familietradition, som stadig er en afgørende del af husets DNA.

Clovis Cuperly, som overtog familiefirmaet efter hans far, blev i 1857 opfordret af kejser Napoleon III til at afholde smagninger i kejsernes nye militærlejr Camp de Châlons i markene i Mourmelon. Her lod Napoleon  III adskillige statsoverhoveder som fx Tsaren af Rusland og kongen af Spanien nyde Cuperlys fineste cuvéer.

Clovis’ søn, Auguste, overtog sin fars position i 1882. Sammen med sin kone Lucie Angèle, som var en fremragende forretningskvinde og stod for salg og forhandlinger, fik de familiens vine eksporteret til hele Europa. Auguste opnåede stor anseelse og var borgmester for kommunen Mourmelon-le-Petit i 22 år.

Lucie Angèles og Augustes søn, Robert, kæmpede i 1. verdenskrig. Efter krigen etablerede han sammen med sin kone Hermance en kostbar vingård i Verzy, som er et af Champagnes topområder og fortsatte familiens dedikering til udvikling og markedsføring af prestigefyldt champagne.

Hermance og Roberts søn, Jean Cuperly, kæmpede i 2. verdenskrig. Han modtog tak fra Dwight D. Eisenhower for at hjælpe de allierede soldater med at undslippe fjenden. Efter krigen blev Jean gift med Andrée. Efter Jeans død i 1967 overtog Andrée tøjlerne og blev præsident og ambassadør.

Hun engagerede sig også socialt og blev i den forbindelse medlem af en række foreninger.  Dem som lå hende nærmest var, foreningen Roseaux, der hjælper børn med leukæmi eller kræft og foreningen for kvindelige iværksættere i Champagne. Samtidigt videreudviklede sønnen Gérad vingården og opkøbte nye marker i Montagne de Reims.  Gérad står bag flere af husets Prestige-cuvéer som fx Cuvée Prestige Blanc de Noirs Grand Cru.

I dag er det Gérads datter Sophie, som står i spidsen. Som sine forgængere arbejder hun kompromisløst på at lave champagne i topkvalitet.

Sophies datter Cécile er også en del af teamet så fremtiden er sikret.

 

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.