Château des Tours

Dette legendariske slot ligger i hjertet af Brouilly, som er en af Beaujolais’ Cru-Kommuner. Beaujolais ligger lige syd for Bourgogne Mâconnais og er berømt for sine elegante rødvine lavet på Gamay-druen.

Château des Tours historie går helt tilbage til det det 10. århundrede og det ikoniske tårn blev bygget i det 12. århundrede. Slottet blev i 1331 købt af Guichard VI le Grand, som var herre og baron af Beaujolais. I det 15. århundrede var slottet et handelscenter for Beaujolais. I dag er slottet ejet og drevet af Richard familien, som har renoveret slottet og sat ekstra fokus på kvalitetsvine, som bedst udtrykker Brouillys terroir.

Vinmarker

Hovedparten af vinmarkerne ligger, som et amfiteater, rundt om selve slottet og vinene laves alene på egne druer fra vinstokke der er op til 80 år gamle. Vinmarkerne har stor biodiversitet og nyder godt af en sydlig/sydøstlig soldisponering til gavn for druernes modningscyklus.

Selve jordbunden er fattig, men rig på aciditet, som giver faste og mere afbalancerede Gamay-druer, end hvis jorden er mere frugtbar. Den fattige jord gør at vinstokkens rødder tvinges længere ned i undergrunden for at få næring, hvilket er med til at give vinene intensitet og mineralitet. Selve jorden er kompakt med gnejs, diorit, granit og skiffer.

Vinavl

Château des Tours arbejder med respekt for naturens biodiversitet og blev miljøcertificeret af Terra Vitis i 2019 og HVE3 (High Environmental Value) i 2020. Terra Vitis omhandler beskyttelse af naturressourcer, fremme af jordens liv og lade vinstokkene beskytte sig selv naturligt. HVE3 er, hvordan vinhuset fremmer biodiversitet i deres landbrug og vedligeholder områdets jordbund, vand og luft.

 

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.