Frankrig

Fransk vin

For rigtig mange er Frankrig indbegrebet af vin. Det er heller ikke så underligt, da Frankrig er det største vinland i verden med en bred portfolio af vindistrikter, der blandt andet er nogle af de mest populære og anerkendte – både blandt almene vinkendere og sommelierer. Fransk vin har derfor et rigtig godt renomme, og Frankrig ses derfor også som et foregangsland for mange af de nyere vinlande.

Frankrig producerer også mange forskelligartede vine og tilbyder dermed noget for næsten enhver smag, uanset om du er til klassiske franske rødvine og hvidvine, rosévine eller bobler.

Herunder finder du et udvalg af franske kvalitetsvine.

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Mangfoldige vine fra Frankrig takket være et varieret klima

Frankrig er et af de lande i verden, som kan præsentere en utrolig bred vifte af vine. Det skyldes ikke blot, at franske vine er produceret med over tusinde års erfaring og lærdom i mente, men at de franske vindistrikter spænder hele landet, fra nord til syd og øst til vest.

Det har betydning, fordi der er store forskelle i klimaet fra region til region i Frankrig, hvilket muliggør kultivering af en række forskellige druesorter. Og selvom mange typisk forbinder fransk vin med de meget prestigefyldte og dyre vine – og dem er der også mange af – fremstiller Frankrig også mange fine bordvine, som kan nydes af alle.

Fransk vin lavet på kendte druer

Frankrig har en lang tradition med at anvende et bredt sortiment af druer i produktionen af fransk vin, og det er måske ikke overraskende, at mange af de internationale druesorter har deres oprindelse i Frankrig. Druer som Syrah, Chardonnay, Sauvignon og Merlot er blandt de mest anvendte druer i verden og stammer alle sammen oprindeligt fra Frankrig. Selvom Frankrig som vinland er drevet af traditioner, er de ikke bange for stadig at eksperimentere med nye metoder og teknikker til dyrkning samt nye druesorter.

Frankrig er også hjemsted for nogle af de mest kendte vindistrikter i verden. De fleste kan nok nikke genkendende til Champagne, hvoraf den kendte mousserende vin får sit navn, men fransk vin fra distrikterne Bourgogne, Rhône og Bordeaux er lige så anerkendte og populære.

Ønsker du at vide mere om vin fra andre store europæiske vinlande, så kan du læse mere om vin fra tyskland, vin fra italien og vin fra spanien.

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.