Riesling

Riesling er en af  5 ædle druer. Den er en alsidig drue som frembringer både tørre og søde hvidvine i verdensklasse. Druen kendes bedst fra Tyskland og Frankrig. Vinene kendetegnes ofte ved deres rene frugt og mineralske karakter. Mange af de bedste tyske Riesling kommer fra Mosel og Rheigau hvorfra GOBIvin har vine fra de enestående producenter Dr. Loosen og Kloster Enerbach. Fra Alsace har vi fremragende Riesling fra Jean Baptiste Adam.

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Riesling er en grøn druesort, der er berømt for at lave fremragende  hvidvine i Tyskland og Frankrig. Men den gør sig også god i  andre lande som fx USA (Washington State). Druen er kendt for at producere vine med høj syre, rene frugtnuancer der spænder bredt og mineralitet som med aldreren kan blive helt petroleum’s agtig i duften.

I Tyskland betragtes Riesling som kongen af grønne druer og er den mest dyrkede druesort. Den menes at have sin oprindelse i Rhin-regionen hvor den har været dyrket der i århundreder. Tysk Riesling er kendt for sin mangfoldighed af stilarter, fra tør til sød, og for sin evne til at ældes godt.

Der er seks hovedområder i Tyskland, hvor der dyrkes Riesling: Mosel, Rheingau, Pfalz, Nahe, Rheinhessen og Baden. I alle 6 områder kan der laves vine på højeste niveau. Mosel-området, hvorfra GOBIvin har Dr. L fra Dr. Loosen er vel nok det berømteste og producerer nogle af de fineste Rieslings i verden, Moselvine er typisk lette og delikate, med høj syre og en karakteristisk mineralitet. Også i Rheingau produceres vine i verdensklasse og også her har GOBIvin en af de allebedste producenter nemlig Kloster Eberbach.

I  franske Alsace, der grænser op til Tyskland, laves der også fremragende vine på Riesling-druen. Også her er spænvidden bred. Meget minder om de tyske men generelt er vinene fra Alsace lidt kraftigere om mindre syreholdigere end dem fra Tyskland.

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.