Pinot Noir

Pinot Noir er en blå druesort. Den anses for at give nogle af verdens mest elegante og komplekse rødvine. Den er især berømt for at blive dyrket i  Bourgogne i Frankrig. Men den dyrkes også i andre dele Frankrig og i mange andre lande som fx USA, Sydafrika, Australien, New Zealand, Tyskland, Italien og mange flere. Druen er kendt for at producere vine, der er lette til medium-fyldige, med delikate nuancer af især røde bær. På grund af sin finurlige natur anses Pinot Noir ofte for at være en udfordrende druesort at dyrke. Den kræver omhyggelig opmærksomhed og ekspertise fra både vinbønder og vinmagere. Men dyrket under de rette forhold og med de rette hænder i vinkælderen, står druen bag en række af verdens bedste vine. Også når det gælder prisvenlige vine, er den i den grad med i kampen om forbrugernes gunst. Går man efter lettere og mere delikate vine er Pinot Noir et oplagt valg. Pinot Noir benyttes også med succes til Rosé. I Champagne står den, oftest sammen med Chardonnay og eller Pinot Meunier, bag en række af verdens bedste moussernede vine.

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Pinot Noir er en blå druesort. Den anses for at give nogle af verdens mest elegante og komplekse vine. Det er en temperamentsfuld drue, der kræver specifikke vækstbetingelser for at trives. Den betragtes derfor ofte, som en udfordrende drue at dyrke. Den er kendt for at producere vine, der er lyse i farve og krop, med en kompleks duft og smagsprofil profil, der ofte inkluderer røde bær og krydrede undertoner af fx peber.

Pinot Noir har sin oprindelse i Bourgogne i Frankrig, hvor den har været dyrket i århundreder. I Frankrig frembringer den også fremragende vine samt mousserende vine uden for Bourgogne, ikke mindst i Champagne. Den dyrkes også med succes i mange andre lande som fx USA (ikke mindst Californien og Oregon) New Zealand, Sydafrika, Australien, Tyskland, Italien og mange flere. Den er kendt for at producere vine, der afspejler det terroir, hvor den er dyrket.

Pinot Noir-vine lagres ofte på egetræsfade, der kan tilføre yderligere duft og smagsnuancer (fx eg, vanilje, mokka og chokolade) samt klompleksitet til vinen. Generelt er vine lavet på Pinot Noir lettere og elegantere end de fleste.

I GOBIvin har vi vine helt eller delvist lavet på Pinot Noir fra flere producenter som fx: Labouré-Roi (Frankrig/Bourgogne/Andre områder), Knud Kjellerups Noélie Laborde (Frankrig/Bourgogne), Jean-Baptiste Adam (Frankrig/Alsace), Jean-Claude Mousset (Champagne/Frankrig) Kloster Eberbach (Tyskland/Rheingau), Nittnaus (Østrig/Burgenland), Cantine Romagnoli (Italien/Emilia) og Nugan Estate (Australien/South Eastern Australia).

 

 

 

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.