Negroamaro

Negroamaro er en blå drue, der primært dyrkes i Apulien-regionen i det sydlige Italien. Navnet på druen betyder “sort bitter” (selv om vinene absolut ikke er bitre) på italiensk. Druen er især kendt for at producere mørke, fyldige vine med relativ høj alkohol til at give styrke. Den blandes ofte med andre druer, såsom Primitivo og Malvasia Nera men bliver mere og mere populær også for sig selv.

Type

Land

Område

Producent / Leverandør

Druesort

  • Ukategoriseret

    Apassionata Appassimento Puglia Limited Edition

    Italien, PugliaProducent / Leverandør: ØvrigeType: Rødvin
    Lækker Appassimento med 98 point hos Luca Maroni.
    Læs mere
  • Ukategoriseret

    Apassionata Negroamaro

    Italien, PugliaProducent / Leverandør: ØvrigeType: Rødvin
    Blød Syditaliensk rødvin lavet på druen Negroamaro.
    Læs mere
  • Ukategoriseret

    Cuvée 16 Limited Edition

    Italien, VdtProducent / Leverandør: ØvrigeType: Rødvin
    Maksimale 99 point hos Luca Maroni.
    Læs mere
  • Ukategoriseret

    Cuvée 17 Limited Edition

    Italien, VdtProducent / Leverandør: ØvrigeType: Rødvin
    Kraftfuld italiener med 17 % alkohol.
    Læs mere
  • Ukategoriseret

    Golden Hawk Batch 17

    Italien, VdtProducent / Leverandør: ØvrigeType: Rødvin
    Pragtfuld syditaliensk rødvin med 17 % alkohol.
    Læs mere
  • Ukategoriseret

    Old World The Box Bag in Box

    Italien, PugliaProducent / Leverandør: ØvrigeType: Rødvin
    3 liter kvalitetsvin fra Syditalien.
    Læs mere
  • Ukategoriseret

    THOR Dio del Tuono Negroamaro Zinfandel 2023

    Italien, PugliaProducent / Leverandør: ØvrigeType: Rødvin
    Kraftfuld, blød og fyldig syditaliensk rødvin.
    Læs mere

Negroamro en blå druesort, der stammer fra Apulien i Syditalien. Navnet “Negroamaro” stammer fra de italienske ord “negro”, der betyder sort, og “amaro”, der betyder bitter, hvilket beskriver druens mørke farve og tanninstruktur.

Vine lavet på Negroamaro er ofte mørke, fyldige  krydrede om med relativ høj alkohol. Vinene drikkes typisk unge, men kan i mange tilfælde  lagres i flere år for at udvikle mere komplekse smags- og aromaprofiler.

Negroamaro blevet populær på det danske marked. Dens evne til at skabe fyldige og bløde vine passer godt til  “den danske” smag.

 

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.