Veneto

Veneto er en vinregion beliggende i det nordøstlige Italien. Veneto-regionen har lavet vin i flere tusinde år og i dag er man især berømt for Amarone og Prosecco. Venetos forskelligartede terroir tillader en mange forskellige druesorter at trives, såsom Corvina, Rondinella, Glera og flere ”internationale” sorter.

Type

Land

Distrikt

Producent / Leverandør

Druetype

Veneto

Veneto-region ligger i den nordøstlige del af Italien. Regionen grænser op til Adriaterhavet mod øst og deler grænser med Trentino-Alto Adige mod nord, Friuli-Venezia Giulia mod øst og Lombardiet mod vest. Regionen er kendt for sit maleriske landskab, rige kultur og selvfølgelig dens vin.

Valpolicella

I Veneto er der flere underområder der er kendt for deres vine. Valpolicella er en af de vinregioner i Veneto-regionen. Valpolicella er berømt for sine rødvine lavet af indfødte druesorter som Corvina, Rondinella og Molinara. Regionen er opdelt i flere distinkte sub-zoner. Den mest kendte sub-zone i regionen er Valpolicella Classico. Valpolicella er kendt for vinene Amarone della Valpolicella og Ripasso della Valpolicella.

Amarone della Valpolicella

Amarone della Valpolicella er en rødvin, der er lavet ved hjælp af de samme druesorter som Valpolicella, men med en unik vinfremstillingsproces. Druerne tørres i flere måneder, før de presses, hvilket resulterer i en vin med en højere alkoholprocent, intens smag og aroma. Amarone della Valpolicella er en fyldig vin, som kan have smag af tørret frugt og chokolade, og en lang eftersmag.

Ripasso della Valpolicella

Ripasso della Valpolicella er en rødvin, der er lavet ved hjælp af en unik teknik, hvor vinen re-fermenteres med druekvaset fra de tørrede druer, der bruges til at lave Amarone. Denne proces tilføjer kompleksitet og rigdom til vinen, hvilket gør den til et populært valg blandt vin drikkere.

Prosecco

I den nordøstlige del af Veneto producere man Prosecco. Prosecco er en mousserende vin, der er lavet af Glera druesorten. Prosecco er kendt for at være en let, forfriskende vin med smag af grønne æbler, pærer og citrusfrugter og en let blomsteraroma. Den fremstilles normalt ved hjælp af Charmat-metoden, som involverer gæring af vinen i rustfrie ståltanke. Prosecco kan laves i en række stilarter, fra tør til sød, og nydes ofte som aperitif eller sammen med lette retter.

Veneto

Veneto en region, der er rig på vinhistorie og traditioner, med en mangfoldighed af druesorter og vinfremstillingsstile. Fra de fyldige rødvine fra Amarone della Valpolicella til den lette og forfriskende Prosecco, tilbyder Venetos vine noget for enhver smag.

Følg GOBIvin på Facebook og Instagram.